Jules Wabbes (1919–1974) - En av Belgias mest annerkjente designere

Inspirert av antikviteter
Jules Wabbes (1917-1974) var en kjent Belgisk møbeldesigner og interiørarkitekt som har fått en egen serie tepper i Angelo Rugs kolleksjon. Wabbes begynte sin karriere som skuespiller i Brüssel og åpnet etterhvert også en egen antikvitetsbutikk. Wabbes hadde et spesielt talent for å finne møbler folk ikke likte, for så å restaurere dem til unike objekter. Kunstnervennene til Wabbes oppmuntret han til å lage sine helt egne design. Jules Wabbes hadde en stor forkjærlighet for materialer med høy kvalitet, som metall, massivt treverk og ull.

Sammen med arkitekten André Jacqmain designet Wabbes møblene til en rekke kjente bygg i Belgia. Foncoln bygningen og Glaverbel bygningene i Brüssel, Vitenskapsbibleoteket i Universitetet i Louvain, Sabena flyene og USAs ambassader i London, Brüssel, Dakar og Rabat er blant Jules Wabbes mest kjente verk.

Jules Wabbes mottok en rekke priser for sine design og ble blant annet slått til ridder i April 1965 i Belgia. Arbeidet hans uttrykker kvalitet både i materialer og utførelse.
Quadrature og Sur Pointe

Angelo Rugs sin Jules Wabbes kolleksjon håndveves med råmaterialer av meget god kvalitet, New Zealand ull og vegetabilsk silke (viskose) i mønsteret. Fargene kan spesialtilpasses. De to designene heter Quadrature og Sur Pointe og kan enten utføres med sterke kontraster eller ton-i-ton slik Jules Wabbes ville designet det. Du finner designene på side 62 og 63 i Angelo Rugs rosa brosjyre.