Milliken åpner showroom på 1000m2 i London

Clerkenwell - Et rikt og mangfoldig felleskap en gang kjent for sine tradisjonelle håndverksprosesser som trykkeri, urmakeri og juveler. En hemmelig landsby av passasjer og gamle bygninger, med lang historie og politiske intriger rundt hvert hjørne. Et sted som nå har fått ny energi og har blitt hjemmet til flere hundre av de mest kreative bedriftene og omgjort til en av de viktigste designhubene i verden. Clerkenwell er et sted der ting skjer og folk blir inspirert.

5 Berry Street, Clerkenwell, EC1 har vært adressen til Millikens showroom i London siden 2001. Under Clerkenwell Design Week fra 24-26 Mai 2015 åpnet Milliken dørene til et nyoppusset showroom på over 1000 m2 fordelt på 3 etasjer. Milliken arrangerte workshops med emner fra sine tre nyeste og mest innovative teppefliskolleksjoner: Naturally Drawn - maling og tegning, Rogue Knit - strikking og veving og Clerkenwell - med kurs i urban fotografering og typografi. Åpningen av det nyoppussede showroomet i forbindelse med CDW var en stor suksess for Milliken.

Clerkenwell er navnet på det nyeste bidraget til Millikens store teppefliskolleksjon. Navnet er hentet fra den gamle bydelen der showroomet ligger og designene fungerer som en hyllest til ulike inspirasjonskilder i området. Milliken var den aller første teppeflisprodusenten som åpnet et showroom i Clerkenwell. Sammen med den lokale fotografen Gareth Gardner gikk Millikens designteam gjennom gatene i Clerkenwell på jakt etter inspirasjon, lokale kunstverk, skjulte skatter og en blanding av ny og gammel arkitektur. Sidevis med notater og hundrevis av bilder hjalp designteamet med inspirasjon til mønster og farger. I tillegg besøkte designerne typografen Alan Kitching som lærte dem om kunsten ved letterpress printing, et tradisjonelt håndverk fra Clerkenwell området. 

Resultatet ble 5 vidt ulike serier: EC1, Three Corners, Triangular Path, Circle Top View og Timepiece. Designene består av sterke geometriske former og rette linjer, med myke fargevariasjoner som beveger seg inn i bakgrunner av ulike teksturer. 

Vår favoritt er serien EC1 i den sorte fargen CEC27 Singing Britton. Dette er en eksklusiv teppeflis i ekstra tykk utforming med hele 34dB trinnlydsdemping. Designet gir en elegant kombinasjon av et stramt geometrisk mønster og ton i ton sort farge. Helheten gir et veldig sofistikert og gjennomtenkt uttrykk. 

Multi Tile Designs

Hver av de 4 Millitron ® Multi Tile designene inneholder 16 elementer. Innen de 16 elementene vil det være 11 eller 12 individuelle design, der 4 av disse repeteres to ganger. Dette gir en tilfeldig distribusjon av designet og gir mer variasjon og sporadiske former i en enkelt boks av teppefliser.

Si ifra hvis du er i London og ønsker å besøke Millikens showroom, så kan vi arrangere dette.

Vi gleder oss til å se kreative prosjekter med Clerkenwell kolleksjonen.

Clerkenwell - Milliken brosjyre

Se hele kolleksjonen online

Kontakt oss for mer informasjon