Tepper fra Henzel Studio

Henzel Studio er en svensk produsent av eksklusive tepper etablert i 1999. Teppenes særpreg er basert på arbeidet til kunstneren Calle Henzel, som også er grunnleggeren og den kreative lederen i bedriften. I løpet av de siste 15 årene har han oversatt sine kunstneriske verk som maler og collage-artist til teppemediet, noe som posisjonerer Henzel Studio som et av de mest progressive luksusteppemerkene i verden. 

I Mai 2014 ble Henzel Studio Collaborations lansert, en enestående samling kunsttepper designet i samarbeid med noen av verdens mest innflytelsesrike samtidskunstnere i vår tid: Assume vivid astro focus, Scott Campbell, Leo Gabin, Robert Knoke, Helmut Lang, Linder, Marilyn Minter, Anselm Reyle, Jack Pierson, Richard Prince, Juergen Teller og Mickalene Thomas. 2015 markerer debuten til den andre installasjonen av Henzel Studio Collaborations, Volume 2, samt Henzel Studio Heritage, en samling kunsttepper designet i samarbeid med organisasjonene til noen av de mest innflytelsesrike kunstnerne fra det 20. århundre.

Etisk forsvarlig (medlem av GoodWeave) og bærekraftig produksjon er sentralt for driften til Henzel Studio. New Zealand ull er den beste ullen i verden og blir utelukkende brukt i Henzel Studios tepper. I noen design kombineres ullen med enten ren silke, bambus silke eller viskose for en skimrende effekt. For områder med høy trafikk anbefales alltid tepper av 100% New Zealand wool. For hotellsuiter og andre områder med mindre trafikk kan man kombinere ull og silke eller bambus. Teppene er godkjente for kontraktsbruk og møter brannreglement for tepper (FF1-70). Materialet blir eksklusivt farget med bruk av økologiske pigmenter fra Sveits. 

Teppene er håndlaget, enten knyttet i Nepal eller tuftet i Kina. Skreddersøm og spesialtilpasning er mulig med alle teppene, bortsett fra serien Henzel Studio Collaborations. Henzel Studio benytter RAL pom fargeboksen, Julien pom fargene og Pantone Fashion + Home stick. Alt garn kan også farges for å tilpasses tekstilvifter til andre materialer. 

Skreddersøm er en enkel prosess der du kun gir oss (ProsjektGulv) designet, størrelsen og fargene. Vi kommer tilbake til deg med en PDF som bekrefter designet. Vi kan også lage prøver av teppet, dette tar omtrent 4 uker for tuftede tepper og 4-6 uker for knyttede. Fargetråder blir sendt ila et par dager.

ProsjektGulv AS er eksklusiv distributør av Henzel Studios tepper i Norge. Ta kontakt med oss for bestilling eller skreddersøm / spesialtilpasning av tepper.