Concrete LCDA

 

Prisvinnende ultralette betongelementer fra Frankrike. Utviklet i samarbeid med innovative designere og arkitekter. 

concrete-beton.com

 

Concrete LCDA fører en prisvinnende kolleksjon betongelementer. Panelene har ekstra store dimensjoner (260 / 350 x 90 / 120 cm) og veier kun 30-35 kg per panel (11-14 kg pr m2). Fabrikken har utviklet en teknologi kalt Panbeton som gjør panelene ekstra tynne og lette. Dette gjør det først og fremst enkelt å håndtere og montere, men reduserer også fraktomkostningene. Overflaten av panelene består av autentisk betong. Concrete LCDA er mestre når det kommer til støping og formgivning av betongmaterialet. Dette gjør at de kan legge typografi og logoer inn i panelene, samt mønstre og teksturer i overflaten. Fabrikken har jobbet med flere designere og anerkjente arkitekter for å utvikle en betongkolleksjon som er banebrytende og innovativ. Victoria Wilmotte, Terence Woodgate, Jean-Philippe Nuel, Jean-Marie Massaud, Ora Itö, AD Interieurs, Ich & Kar og Matali Casset er noen av Concrete LCDAs samarbeidspartnerne.

Selskapet ble opprinnelig stiftet i 2003 og senere revitalisert i 2011 av de tre tredve-åringene Julien Gay, Julien og Valentin Delealande. Designeren Matali Crasset ble engasjert som selskapets kreative ansvarlig på samme tidspunkt, noe som var et vendepunkt og sendte betongkolleksjonen inn i helt nye visuelle retninger. Fabrikken på over 4000 m2 holder til i Avrillé på vestsiden av Frankrike. Her holder ingeniører, designere, kunstneriske kabinett-makere og eksperter på komposittmaterialer til i samme bygg og jobber fleksibelt med både store og små prosjekter. Dior, Bulthaup, Saint-Laurent Paris, Balenciaga, IKKS, Galeries Lafayette, Groupe Accor og Kenzo er eksempler på selskaper som bruker Concrete LCDA som del av sin identitet. 


Ofte stilte spørsmål om Concrete LCDA

 

Hva er dimensjonene på panelene?

Panbeton (vegg)
2600x900 mm eller 3500x1200 mm max
15 eller 25 mm tykk
30-35kg

Slimbeton (skap, fronter, vegg)
1200x800 mm,
7 mm tykk
12kg

 

Får man betongpanelene i ulike farger?

Ja, se Fargekart Concrete LCDA Panbeton

 

I brosjyren er det bilde av et panel med gull, hva er dette?

Concrete LCDA tilbyr en overflatebehandling av panelene med ulike metaller. Man kan velge mellom følgende behandlinger:

22- carat fine Gold leaf
Pure palladium Silver leaf
Red copper leaf
Brass leaf (Gold effect) 
Aluminium leaf (Silver effect)

 

Hvordan installerer man betongpanelene?

Se video med instruksjoner her

Teknisk datablad for Concrete LCDA

Hva gjør man med hjørner og kantene av betongpanelene?

Se instruksjoner for installasjon her

Se video med instruksjoner her

 

Krever betongpanelene noe vedlikehold?

Se vedlikeholdsinstruksjoner her

 

Kan dere lage bordplater med understell i andre materialer?

Avhengig av understellet (om det er i betong eller ikke) leverer vi kun bordplaten. På undersiden kan det monteres mekaniske brikker slik at man evt kan skru andre understell i metall opp i platen. Lengder opptil 2,6 meter produseres i en 50mm tykkelse. For lengder opptil 3m produseres platene i 60mm tykkelse.
 

Kan Concrete LCDA benyttes på baderom?

Fabrikken holder i disse dager på med utvikling av konstruksjon og overflatebehandling av panelene slik at de opprettholder kravene til bruk i baderom. Vi anbefaler derfor ikke bruk av Concrete LCDA på baderom på dette tidspunkt.
 

Kan Concrete LCDA benyttes på kjøkken?

D og D+ overflatebehandling av platene kan være å anbefale. 
Se følgende dokumenter for mer informasjon:
Technical Information - Protection Sealer
Kitchen Worktops


 Hva gjør man med elektroniske brytere og støpsler på vegger?

Det er veldig lett å drille gjennom platene. Man kan også bruke en sylindersag for å drille et hull til strømuttak. 

 

Hva er best hvis man ønsker et møbel (bord, resepsjonsdesk, benk) i betong?

Da kan man bestille et spesiallaget møbel i massiv betong direkte fra fabrikken i Frankrike. Alternativt kan man bestille toppen i massiv betong og kle resten av møbelet med paneler laget av Panbeton eller Slimbeton.

 

Har du flere spørsmål kan du besøke concrete-beton.com/en/downloads eller kontakte oss info@prosjektgulv.no / +47 913 41 095