Ved å kombinere design, teknologi og unik erfaring, lager våre produsenter bærekraftige gulv som er like funksjonelle som de er inspirerende.

Stasjonen

Stasjonen

stasjonen-DSCF2390.jpg

Tønsbergs gamle rådhus er forvandlet til en toppmoderne møteplass ved navn Stasjonen. Tvers over gaten ligger jernbanestasjonen, med sine hyppige avganger og kun en times togtur til Oslo gjør dette Stasjonen til en av Østlandets mest sentrale arbeidsplasser. Vi har levert teppeflis fra Milliken til dette prosjektet.

Stasjonen11.jpg
Stasjonen12.jpg

LPO Arkitekter står bak Stasjonen som er sertifisert til BREEAM Very Good. I det omfattende rehabiliteringsprosjektet lå det en utfordring i å bedre akustikken. Dette ble blant annet løst ved å benytte Milliken teppefliser med ekstra tykk bakside av typen ComfortBacking.

Stasjonen13.jpg

I fjerde etasje ligger Evolve coworking space. Her kan bedrifter få tilgang til profesjonelle døgnåpne lokaler, med gratis wifi, store og små møterom og bruk av byggets felles kantine i første etasje. Evolve valgte det sømløse teppeflis-designet Formwork i sort farge.

Stasjonen07.jpg

Fra de øverste etasjene er det strålende utsikt over byen, fjorden og områdene rundt. Gulvene er dekket med teppefliser av typen EC1 i den sorte fargen Singing Britton. Designet består av et subtilt geometrisk mønster av striper og felt som går ton-i-ton med ulike høyder og teksturer.

Stasjonen14.jpg
Stasjonen15.jpg

EC1 leveres med Millikens ComfortBacking som standard. Teppeflisene har en total tykkelse på 10,4 mm og forbedrer akustikkene med opptil 34 dB og absorberer lyd med α 0.30 (H) Class D.

Stasjonen06.jpg
Stasjonen01.jpg

Møterom i alle slags størrelser er tilgjengelig gjennom hele bygget, som kan håndtere selskaper med flere hundre ansatte. Panorama vinduer fra gulv til tak gir flust med dagslys og en inspirerende utsikt.

Stasjonen03.jpg
Stasjonen05.jpg

Toppetasjen rommer blant annet en stor konferansesal med tilgang til den spektakulære takterassen på byens tak.

Stasjonen04.jpg
Stasjonen02.jpg

Lokalene i Stasjonen er utstyrt med enkle kjøkken. Om dagtid er restauranten i første etasje tilgjengelig som kantine og sosial møteplass for hele bygget.

Stasjonen09.jpg
Stasjonen10.jpg

Eiendomsselskapet Micasa eier og drifter Stasjonen. Selskapet strekker seg langt for å gi gode opplevelser der folk jobber, og holder selv til i bygget. I sine lokaler demonstrerer Micasa hvordan det fleksible interiøret gjør det mulig å skape unike personlige uttrykk med materialvalg og farger på møblene. I trappegangene er Milliken teppefliser fra serien Three Corners brukt som en akustisk absorbent og utsmykning.

Stasjonen08.jpg

Vi er takknemlige for å ha fått bidra med leveransen av Milliken teppefliser til Stasjonen. Prestisjebygget er et betydelig bidrag til mulighetene som finnes i Tønsberg. Interiøret demonstrerer fordelene med Milikens akustiske egenskaper og ikke minst hvordan det britiske designteamet har komponert et vakkert modulært design som spiller sømløst fra en teppeflis til en annen.

Se også:
Spillautomatene ble ulovlige. Men først la de grunnlaget for Trond Ramskis milliardimperium.
Stasjonen – byens nye møteplass – 6.600 kvadratmeter i åtte etasjer

Prosjekt: Stasjonen
Produkt: Milliken, EC1, CEC27 Singing Britton & Formwork, FWK27 Pitch
Arkitekt: LPO
Byggherre: Micasa
Fotograf: Anne Bråtveit

Mer

Mer

0